Friday, November 4, 2011

DESTINASI BULAN MADU TERBAIK DI MALAYSIA

Destinasi bulan madu terbaik di Malaysia

entry ni tertarik plak aku nak wat tentang destinasi bulan madu..berangan nak kawin dah ker?opss! xde jodoh agy muda lagi gpn wit tarak....bahahha!! untuk mereka2 yg ingin berbulan madu ni ada sikit suggest wat korang tgk lah mna yg korang rasa blh mnjdikan suatu kenangan abadi semasa bulan madu..wahh!!

casabrina vacation villa
-villa penginapan 6 bintang berlatarbelakangkan hutan dara ini menyediakan perkhidmatan berkelas dunia ok dan etrletak 1400 kaki diatas buki..mewah gila villa ni..
terletak dekat raub, pahang

tanjong jara resort
-berhadapan dengan pantai serta laut china selatan.setiap bangunan dan ruang dalaman resort ni bermotifkan bangunan ekskusif istana-istana kesultanan melayu.(klo nak berangan cm dedulu sni ok)
terletak dekat dungun, terengganu.

philea resort and spa
-merupakan lot resort terpanjang dan terbesar, dengan suasana tenang dilitari suasana hutan pasti menggamit perhatian pasangan..wahh!!
terletak dekat melaka..

four seasons resort,langkawi
- dikelilingi 99 buah pulau di lautan andaman, resort mewah yang terletak di pantai tanjung aru ini menampilkan gabungan senibina asian, india dan elemen arab dalam salah satu 90 vila yang ada..(klo nak berangan bollywood, kat arab2 boleh feeling2 kat sni..hehe)

kampung air bukit merah laketown resort
-terletak di bukit merah laketown resort berdekatan dgn lokasi taman tema air turut menyediakan kemudahan penginapan atas air.

casa del rio, melaka
- salah satu lg destinasi menarik di melaka,terletak berdekatan sungai melaka, hotel butik ini mewah dengan dekorasi cantik hasil gabungan mediterranean style dan sentuhan peranankan baba nyonya.

avillion admiral cove
-bayangakan anda dan pasanagn menikmati makan malam sambil menunggu matahari terbenam di hotel menghadap kapal mewah.haaa...hahaha!
terletak di port dickson.

rsort colmar tropical, berjaya hills
-suasana dingin yang mendamaikan, hotel2 indah dengan deretan kedai-kedai kecil yang dibina bercirikan senibina perkampungan colmar di aslace, perancis.( perghh aku mmg teringin nk g sni dkt ngn kl ja)hehe


cantik2 kan tempat bulan madu nih.xsemestinya tuk berbulan madu ja if nak cari ketenangan dan menikmati keindahan hutan2 pantai2 blh lah pilih2 tempat camni..satu hari nanti nak jejak kat salah satu tempat ni then nak wat entry..yeahh!! bila nak p?jumm..

14 comments:

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...fololw pakjoe blik jgn lpa tau heheeh

Pezol Stylez said...

jom berbulan madu ngn aku nak?? hahaha

hairy said...

@cerita best: terima kasih pak joe sudi folow blog suam2 kuku nih..haha...okeh done sudh!..heheheh

hairy said...

@pezol:hahaha jum nak g yg mn?pilih2..cntik gila ok...

Khairiz said...

terbaikkkk...:)

M said...

destinasi yg terbaek... da rezeki mesti smpi ngn org yg tersyg ahak :D

shiela munir said...

alahai,lom kawen lagi,
camne nak bln madu,,,,winkk > <

Misshy Innz said...

eh jom g honeymoon kat berjaya hills.
boleh fefeeling kat obersea . ;p

#matiklahakukenabantaidenganawekhairy.

hairy said...

@misshy innz:xpa hairy solo agy...hahahaha..jum!

hairy said...

@shiela:g jejln ja jum lah..heee

mselim3 said...

Terbaik....destinasi pelancongan yang menjadi idaman semua orang....tp sedih sebab blom pernah gi lagi...insaallah kalu ader rezeki nanti gi jgk...bersama2 anak2 dan isteri2...hehhe..

wassalam..

pls: salam singgah salam perkenalan , kalu free nanti singgah lah ke my blog yer kalu ader kesempatan jgn lupa komen dan follow,,,k

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....dah pilih ke tempat nak berbulan madu nanti...;)

Si Matatajam said...

Tunggu duit berkepuk dulu la baru nak bleh menginap kat tempat tu semua... Mahal tu...

inche hlovate said...

jom hery kita p avillion PD.. pastu bbq kat batu 4 waa best2